Konferenslokalen Sjöstugan

Middag i gillestugan

Konferens på Norr Malma Gård

Vi har lokalen om ni vill ha en härlig konferens i vacker miljö på landet! Vi erbjuder även aktiviteter som passar både större och mindre grupper

Ni kan börja med att träffas i Sjöstugan som ligger precis vid sjön Erken. Sjöstugan som rymmer upp till ca 25 personer är varsamt renoverad i gammal stil med tidsenlig enkel standard.

Våran charmiga konferenslokal flyttades till Norr Malma från Estuna prästgård i slutet av 1900-talet och den användes främst som tvättstuga till gården. Den ligger i en vacker miljö nära sjön och gästerna upplever att närheten till naturen är mycket positiv på en konferens.

Vi kan ta emot konferensgrupper vår, sommar och höst.

Vill ni ha en roligt aktivitet i samband med konferensen? Vi erbjuder:

konferens i roslagen

Köra häst

Prova på körning med häst och vagn. Vi har ekipage från en till fyra hästar.

Vi inleder alltid med teori där vi berättar om vilken slags utrustning vi använder och hur man ska hantera och köra hästarna på ett säkert sätt.  Efter genomgången selar vi på en häst och spänner för en vagn, som ni sedan får prova att köra.

Det här kräver ingen tidigare erfarenhet då någon av oss är alltid med på vagnarna, Ni ska känna er trygga och våga ”ta ut svängarna” och uppleva den fantastiska känslan när kommunikationen mellan dig som kusk och hästen fungerar. För detta behövs igen tidigare erfarenhet. Alla kan göra detta!

Vi kommer därefter att spänna för två hästar framför vagn och sedan avsluta med körning med fyrspann, dvs fyra hästar framför vagnen.

Den här aktiviteten tar ca en halv dag och är bra för grupper med max 10 deltagare.

Bonnkamp

Har ni något  bonnblod i er? Vi ordnar en femkamp med grenar som går i bondens tecken, ni får bland annat prova att köra både traktor och tröska!

Gruppen delas in i olika lag, sedan får en person i varje lag utföra själva tävlings momentet. Efter bonnkampen är avslutad får naturligtvis alla som vill prova på tävlingsmomenten.

En spännande annorlunda upplevelse!

Den här aktiviteten tar ca en halv dag och passar utmärkt för lite större grupper.

På Norr Malma har vi har inget boende. Endast 10 min från oss i Norrtälje finns flera boende:

Pensionat Granparken  
Åtellet

Välkomna att höra av er om ni söker en annorlunda naturskön konferens!

Lär dig köra vagn med våra Connemarahästar Lär dig köra häst
Fåren